9+1 hiba, amit kezdő vállalkozóként elkövettem

 

Vállalkozóként rengeteg hibát vétünk. Nem csoda, hiszen, annyi mindenre kell figyelnünk egyszerre. A vállalkozás mellett többnyire pedig még ott a család is.

3 gyerekes anyukaként kezdtem újra vállalkozni. Azért újra, mert korábban már voltam vállalkozó, de nem jól csináltam. Hibát hibára halmoztam, de észre sem vettem. Két dolog hiányzott nagyon, a PÉNZ és az EMBEREK, a társaság. Aztán megláttam egy álláshirdetést és úgy éreztem, hogy na ez pontosan én vagyok, ez éppen nekem szól, és jelentkeztem. Nem bántam meg. Hálás vagyok a rengeteg tanításért és mivel éppen egy vállalkozásfejlesztő kiadónál helyezkedtem el, így első kézből tanulhattam meg egy csomó olyan dolgot, amiről korábban fogalmam sem volt, mégcsak nem is hallottam róla vagy egyáltalán nem tartottam fontosnak.

Ahogy telt az idő, sorra azonosítottam be a hibáimat, azokat a pontokat, amiket totálisan nem jól csináltam.

A sors úgy rendelkezett, hogy egyszer csak elveszítettem a szeretett állásomat. Az első kétségbeesésemet követően azonban megfogadtam:

“Újra vállalkozni fogok, de MOST tényleg jól fogom csinálni…”

Megfogadhattam, hiszen az elmúlt 15 hónapban rengeteg tapasztalatot szereztem, sok vállalkozó hasonló problémáival és megoldásaival is találkoztam.

Tudom hogy vállalkozóként (is) milyen fontos az IDŐ, hogy azt valóban HATÉKONYAN használjam föl, hogy az üzlet mellett jusson elég idő a családomra, az egészségemre, a mozgásra. Hogy el tudjak különíteni olyan “énidőt” amit a hobbimnak,  a rajzolásnak, az útinaplózásnak és az akvarell festésnek szánjak.

Te is meg tudod csinálni…

Az “újrakezdő vállalkozó” személyes blog oldalam azt az utat mutatja be, hogy hogyan lehet felállni a mélypontról és mindent elölről kezdeni.

Egyrészt példát szeretnék mutatni, másrészt olyan saját esettanulmányokat megmutatni, ahol lépésről lépésre láthatod a technikai kivitelezést, amit ha lemásolsz, te is utánam tudod csinálni. Még ha most nem is hiszed el.

Nem az elméletről beszélek, hanem megmutatom, hogyan csináld a gyakorlatban.

Weboldal készítés

Mi kell egy weboldal készítéshez, milyen sablont használj, hogy építsd fel a landing oldalad, hogyan illeszd be a feliratkozó űrlapot…

Hatékony FB hirdetés

Milyen alapvető stratégiát szükséges követned, hogy ne dobj ki az ablakon felesleges pénzt a hirdetéseddel…

Keresőoptimalizálás

Alapbeállítások, amiket mindenkinek ismerni kell, hogy organikusan előbbre kerüljön a keresőkben…

Dizájn

Minden ami a megjelenés stílusát adja, képszerkesztés, videók, ötletek, trükkök, inspiráció, animáció…

* Szóval ne csodálkozz, ha  blogcikkek tele lesznek printscreen-ekkel. 🙂

Ez a megvalósító újrakezdő blog NEKED VALÓ, ha:

Z

Szeretsz másoktól tanulni

Z

Valóban működő gyakorlati tippeket keresel

Z

Magad veszed kezedbe a vállalkozásod

Z

Van időd és kedved tanulni

Nem ezt az oldalt keresed, ha:

Z

Nincs időd blogokat olvasni

Z

Azonnal a tuti tippet akarod, nem tudsz várni

Z

Nem akarsz a marketinggel bíbelődni

Z

Inkább kiszervezel mindent

Kíváncsi vagy rá, hogy mi volt az a…

Gyere és iratkozz fel a hírlevelemre, ahol bónuszként még megkapod a hetente frissülő “én hogyan csináltam….” blogbejegyzéseket is.