A minőség megfizethető

Amikor itthon újra kinyitottam a gépem, és próbáltam a weboldalamat rendbe rakni, azzal szembesültem, hogy  a laptopom hihetetlen lassú, elavult és eljárt felette az idő. Bosszankodva nem lehet vele dolgozni. Kicsit olyan érzés, mint amikor a Ferrariból visszaülsz egy Trabantba. 

Azt gondolom, hogy a jó munkaeszközöket beszerezni megtérülő befektetés. Nincs annál rosszabb, ha dolgoznál, szaladnál, rohannál, és valami visszafog. Mintha sárban kellene haladnod, de minden lépés nehéz. Nem haladsz.

Úgy döntöttem beruházok egy új laptopba, szűkös kereteim ellenére is. Kiválasztottam, mi az a minimum elvárás ami nekem megfelelő (a Photoshop és videóvágás miatt gyors legyen) és elballagtam a férjemmel a notebook üzletébe.

Véletlenek márpedig nincsenek, éppen egy szülinapi akció kellős közepén érkezünk, meg is említem a páromnak, hogy figyelj, visszanyerem neked az árát. Az eladó legyintő mosollyal nyugtázza – mindenki ezt mondja – majd boldogan (mert én imádom a kütyüket) hazaindulunk.

Birtokba veszem a gépet, ami álom gyorsan dolgozik, így élvezet minden egyes billentyű lenyomás. Nem hiszek a szememnek, de egyszerűen brutál gyors. Eszembe jut a gyorshajtás, na itt lehet tolni a kakaót. Közben regisztrálok a nyereményjátékra.

Szerencse vagy a kompenzáció törvénye?

Eltelik pár nap, már természetes a gépem gyorsasága, ahogy a gondolataim kivetítődnek a képernyőre, amikor érkezik egy levél a notebook marketing osztályáról, miszerint én nyertem meg a második hét nyereményét, így visszakapom az árát ajándékkártya formájában. Első érzés hihetetlen, második érzés, mi van ha ez csak átverés? Lázasan ellenőrzöm a levelet, nem valami kamu oldalról, kamu e-mail címről érkezett-e. De semmi erre utaló jelet nem találok. Válaszolok a levélre és realizálom, hogy nincs mese MEGNYERTEM a gépemet.

Hogy hiszek-e a szerencsében? Nem. Abban hiszek, hogyha kérek, azt megkapom. Nagyon pontosan kell fogalmazni, de általában működik. Bevallom nem volt rá pénzem, de jött megoldás. Nem onnan ahonnan számítottam rá, de az univerzumba kikiáltott kérések, sokszor nagyon trükkösen, a nem várt csatornákból teljesülnek.

Köszönöm.

Nem hiszek a szerencsében, csak a megfelelő hittel, alázattal, meggyőződésből kikommunikált kérésben.

Újrakezdő "receptek"

Ha tetszett ez a blog, hasonló cipőben jársz és szeretnél a vállalkozás be vagy újraindításával kapcsolatos hasznos információkat kapni, konkrét megvalósítási lépéseket olvasni, gyere iratkozz fel a hírlevelemre és megmutatom, hogy én hogyan csinálom.