Vége kell legyen, hogy végre elkezdődjön…

Egy szomorú őszi napon rossz hír érkezik. Valaminek vége van. Lefagyok. Számítottam rá, mégis rosszul esik. Mintha kihúzták volna alólam a talajt.  Érlelgetem ezt a szót, hogy VÉG, mert ugye minden vég, valaminek a kezdete…

Kezdeti lefagyás…

A kezdeti lefagyás után át kell gondolnom, mi lesz most, hogyan tovább. Akkor másik állást keresek vagy újra vállalkozó legyek? Dilemmázom. Az újra vállalkozó felé tendálok, de azt látom, hogy itt tervezni kell. Újratervezni. Már egyszer voltam vállalkozó és nagyon sok hibát követtem el (így utólag már látom…), azokat nem szeretném újra elkövetni, ezért most tervezek. De hogy álljak neki ennek az egésznek?

Sok mindent át kell gondolnom, először is azt, hogy mit tudok, mit szeretek és mit szeretnék csinálni? Ezt azért is fontos átgondolni, mert elsőre nem biztos hogy abból lesz pénz amiből szeretnék…

Elővettem egy lapot és elkezdtem írogatni.

Mit tudok csinálni?

Hát weboldalakat készíteni, jól bánok a photoshoppal, kreatívokat varézsolni, videót vágni, preziket kreálni és az animációt megrajzolni.

Mit szeretek csinálni?

Erre a kérdésre sem kell sokat várni, mert a rajzolás, festés és kreatív alkotás mindig is a kedvenc időtöltéseim közé tartozott, ami azóta sem változott.

Miből lesz bevételem?

Korábban rajzmeditáció oktatóként jó pár tanfolyamot tartottam, amit azt gondoltam hogy legkönnyebben újra tudnék indítani. Ez kezdetnek lehetne egy jó ötlet, de csak ez önmagában nem elég, tovább kell gondolkodnom. Üzemeltettem egy webshopot nem sok sikerrel, mi lenne ha újrahúznám az oldalt és kitalálnék új termékeket és azokat árulnám, most természetesen ügyesebben, okosabban, megfelelően marketingezve. Aztán még kuszálódtak a gondolatok a fejemben, hogy valamilyen infóterméket kellene gyártani, mert ahogy tanultam, nem az időmet szükséges eladnom, hanem a tudásomat…, de ez már sok egyszerre, el is fáradok az agyalásban.

Van egy könyvkiadós ötlet is, de azt látom, hogy ez kicsit sok lesz, minden nem fog beleférni, ezért rajzolok egy háromszöget, az oldalain a webszerkesztés, a rajzolás és könyvkiadás. Melléírom, hogy melyikhez mi kapcsolódik, ki a célcsoport, milyen terméket adok el, stb. De valahogy ez a három dolog nem áll össze nekem kerek egésszé sehogysem. Ekkor kirajzolódik a háromszög közepében ennek az “Újrakezdő Vállalkozó”-nak a képe.

Ekkor és így született meg az Újrakezdő vállalkozó

Ha már úgyis újrakezdem, ha már úgyis weboldalakat szerkesztek és egyébként imádok blogolni, mi lenne ha egy olyan blogot indítanék, ahol a saját talpraállásomat mutatom be hétről hétre. Amivel segítek olyanoknak akik vagy kezdők vagy újrakezdők, mellesleg ezzel magamat is motiválom?

Fogtam egy újabb lapot, ahol lerajzoltam ennek az oldalnak a vázát és az ötleteket, milyen témákban milyen hasznos anyagokat tudok majd posztolni… és teliírtam a felületet. Ennek az eredményét, ill. első posztját olvasod most.

Egy dolgot biztosan tudok, valahogy el kell indulni, akár tökéletes az ötlet, akár nem.

Ne már, megint idézetek?

Imádom az idézeteket, de arra gondoltam, hogy ebben a blogban nem másokat fogok idézni, hanem saját olvasatomban, saját tapasztalataim alapján saját megfogalmazásban, de én is folyton idézni fogom magamat. Miattad. Az a célom, hogy soha nem add fel, kjüzdj és csináld, mert legbelül tudom, hiszem hogy meg lehet csinálni, hogy meg tudom csinálni és hogy te is meg tudod csinálni!

Csak az éli túl, aki tud és akar is alkalmazkodni a folyton de folyton változó körülményekhez, kihívásokhoz.

Újrakezdő "receptek"

Ha tetszett ez a blog, hasonló cipőben jársz és szeretnél a vállalkozás be vagy újraindításával kapcsolatos hasznos információkat kapni, konkrét megvalósítási lépéseket olvasni, gyere iratkozz fel a hírlevelemre és megmutatom, hogy én hogyan csinálom.