Most akkor kezdődik minden elölről?

Miközben azon gondolkodom, hogy mit csináljak másképp – most mint újrakezdő vállalkozó-, jobban, mint korábban, amikor rengeteget hibát elkövettem, azt látom, hogy fontos meghatározni, hogyha weboldalakat készítek a jövőben, akkor ki lesz a célcsoport? Ha mindenkire lövünk, akkor ugye senkire sem, tehát fontos meghatározni azt, hogy kinek?

Ha belegondolok, hogy most épp a saját webshopomat fogom felújítani, ahol a saját kézműves termékeimet szeretném értékesíteni, akkor nem kézenfekvő, hogy hozzám hasonlóak legyenek a célcsoportom? Hiszen számukra lehetek hiteles, hisz ugyanazokon megyek keresztül mint ők, ismerem a legnagyobb fájdalom pontjukat, félelmeiket, tudom mit szeretnének, mire vágynak, mitől nem tudnak aludni…

De.

Azt is látom, hogy egy weboldal elkészítése (optimális esetben ha a megbízó mindent a rendelkezésemre bocsát és aktívan vesz részt az oldal létrehozásában) legalább 3-4 hét, ami azt jelenti, hogy egy hónapban a bevétel az egy db weboldal.

Hogyan hozzak ki belőle még többet?

De hogyan lehetne azt mégis elérni, hogy a bevétel mégis valamivel magasabb szám legyen? Hogyan tudnám többszörözni magamat? Úgy, hogy nem az időmet adom el, hanem a tudásomat. Mit jelent ez? Mi van akkor, ha egy olyan infó terméket hozok létre, amiben megtanítom őket lépésről-lépésre hogyan készítsenek maguknak saját webshopot, hogyan töltsék fel saját termékeiket, mindezt úgy hogy nem adnak ki több százezer forintot, hanem maguk megtanulják és megcsinálják. Nyilván nem mindenki hajlandó erre, de pont ezért lehet szűkíteni a célcsoportot.

Ötletből megvalósítás

De hogyan készítsek infóterméket? Meg fogom mutatni ezt is, amint odaérek ehhez a feladathoz. De azt már tudom, hogy az a leghatékonyabb, ha miközben készítem a sajátomat, az elkészítés folyamatát felveszem videóra, majd ezt megvágom, rendszerezem, becsomagolom. 

Ha érdekel hogyan, nézz vissza később a blogomba.

Te is úgy tanultál meg járni, hogy eleinte folyton elestél. De mindig felálltál és újrakezdted.
Már elfelejtetted?

Újrakezdő "receptek"

Ha tetszett ez a blog, hasonló cipőben jársz és szeretnél a vállalkozás be vagy újraindításával kapcsolatos hasznos információkat kapni, konkrét megvalósítási lépéseket olvasni, gyere iratkozz fel a hírlevelemre és megmutatom, hogy én hogyan csinálom.