Mire jó egy webshop…

Miközben csinálom a leltárt, mi van, mi maradjon, mi menjen, megnézem a korábban elkészített webshopomat. Nosztalgiázom. Az oldalt baromi jó volt megcsinálni, hiszen sok mindennek kellett együttműködnie ahhoz hogy valóban terméket lehessen eladni általa.

Én a Netjet-től, egészen pontosan Erdélyi Norberttől tanultam meg a webshop, a  woocommerce minden apró trükkjét. Imádom a bonyolult dolgokat, ezért mindig lenyűgöz, ahogy  a woocommerce együttműködik Viszt Péter jóvoltából egy zseniális plugin segítségével a számlázz.hu-val, ahogy a Barion beépül egy kód segítségével a fizetőeszközök közé és egyáltalán, amennyire elsőre nem tetszett a Divi, most annyira imádom, hogy gyakorlatilag bármilyen elképzelést meg tudok vele valósítani.

Webszerkesztés házilag

Az oldalaimat magam szerkesztem. A legnagyobb fiam már 16 éve megszületett és én akkor kezdtem el belemélyedni a weboldalszerkesztés rejtelmeibe, – volt időm mellette mert nagyon jó gyerek volt – igaz én még a html kódokkal bajlódtam. Szerencsére a wordpress jóval egyszerűbb, de azért így is lépten nyomon bele kell nyúlni a forráskódokba és ilyenkor jól jönnek az alapok. Én szeretek tanulni, kísérletezgetni, ezért bármi eszembe jut, annak máris weboldala van. Na jó nem, de azért mégis. Így született a rajzmeditáció oldal (ha elkészül véglegesen akkor belinkelem), de így készült el pl. az útinaplózásról szóló oldalam és a Vogalonga oldalak, ahol ennek a csodás hobbinknak hódolok a beszámolóimmal.

Milyen termék legyen a webshopon?

Szóval ott tartottam, hogy miután elkészült a webshopom, elkezdtem feltölteni saját termékekkel. Eredeti koncepcióm az volt (itt utalok vissza a felnőtt színező portálra), hogy letölthető színezőket készítek, és majd azokat adom el. De aztán rájöttem, hogy ez azért nem olyan egyszerű feladat és rengeteg idő, így csak egy kollekció készült el, az állati színezők, amiből ha jól emlékszem ketten vásároltak. A másik nagy ötlet  a karácsonyi minta volt, ami egyébként baromi jól sikerült. Először kézzel rajzoltam meg, majd Illustrátorban vonalról vonalra újraterveztem. Ezt rátettem bögrére és vászonképre is. Gondolkodtam, mennyit rendeljek – de azt láttam, hogy nagyobb haszon akkor van rajta ha többet rendelek egyszerre, így nagyvonalúan egyből 20 db bögrét rendeltem. A férjem csak csóválta a fejét, hogy ez így egybe mennyibe kerül és rajtunk fog maradni… Nem maradt rajtunk… De nem azért mert elkapkodták… Hanem, mert az ismerősöknek eladott 5 darab után, közeledve év végéhez, ezt kaptam a három gyerkőc minden tanára, óvónője és természetesen a  barátaink is. Mekkora üzlet!

Ezek után semmi új dolog nem került fel a webshopba, noha bögréket továbbra is gyártottam, de azokat kisorsoltam a rajzmeditáció tanfolyamokon.

Mik fognak felkerülni az oldalra? természetesen bögrék, pólók, vászonképek, ékszerek saját dizájnnal.

DE mitől fog jobban működni a webshop ha megtartom?

Jogosan merül fel a kérdés. Ekkora üzleti érzékkel… Attól fog jobban működni, hogy egyrészt hirdetem, amit eddig nem tettem meg, ill. nem ezen lesz a fő hangsúly, ez csak egy kiegészítő elem lesz, ami mellesleg plussz bevételt hoz. Említettem, hogy az elmúlt időszakban sok mindent tanultam, így ezeket mind be fogom vetni.

A webshopot is újra építem, mert a jelenlegi design nem tetszik, ill. túlságosan a felnőtt színező portált személyesíti meg, ill. az ott alkalmazott enfold sablon sem a könnyen testreszabhatók közé tartozik, ezért mindenképp a DIVI sablonnal fog felépülni, de a woocommerce természetesen marad és a Barion fizetési mód is. Ennek a folyamatáról is később szeretnék írni nektek itt, az Újrakezdő Vállalkozó blogon.

Ha látsz egy jó példát, másold le! Mi van, ha neked is működik?

Újrakezdő "receptek"

Ha tetszett ez a blog, hasonló cipőben jársz és szeretnél a vállalkozás be vagy újraindításával kapcsolatos hasznos információkat kapni, konkrét megvalósítási lépéseket olvasni, gyere iratkozz fel a hírlevelemre és megmutatom, hogy én hogyan csinálom.